Feng shui mršavljenje

Poznato je da feng shui značajno utiče na našu podsvest. Pa, umesto da brojite kalorije i merite kilograme, pokušajte sa pažljivim izborom oblika, materijala i boja. Sumnjičavi ste? Ništa vas ne košta da isprobate.


Pravougaono posuđe
Kvadratno posuđe je bolje od okruglog ako želite izgubiti na težini ili održati postignutu. To je zbog toga što pravougaonici podstiču umerenost, a krugovi radoznalost.

Pastelno na vidljivo
Pastelni i zemljani tonovi promovisu zadovoljstvo, dok sjajne i jake boje podstiču apetit. Ako se zaista želite pridržavati plana dijete obojite kuhinju i trpezariju u zemljane tonove poput smeđe, bež ili marelice. Više ćete uživati u obrocima i nećete doći u napast da se prejedate.

Samo opušteno
Što je opuštenije vaše okruženje, lakše ćete se pridržavati dijete. Držite se parnih brojeve. Postavite paran broj stolica. Ako imate neparan broj članova porodice dodajte ekstra stolaca za stol.

Ogledalo na zidu
Ogledala pomažu usredotočiti se. Pa, da biste ostali usredotočeni na svoje fitness ciljeve dodajte ogledala u trpezariji. Na taj način ćete postati svesniji onoga što jedete, kao i količine hrane koju unosite.

Dom držite urednim
Započnite s kuhinjom, očistite zamrzivac i frizider, bacite sve čemu je istekao rok trajanja, kao i ono što retko koristite. Što uredniji bude vaš dom to ćete lakše smršaviti.

Jedite sporo
Brzo gutanje hrane često rezultira prejedanjem, jer ne dajete stomaku priliku da oseti punoću. Kako biste usporili unos hrane postavite sat s glasnijim otkucajima. On će vas podsetiti da usporite s unosom.

Jedite iz desertnih tanjura
Nekako se uvriježilo da ljudi jedu iz tanjira veličine onih za serviranje, a desertni su oni normalnih porcija. Veličinu porcija ćete smanjiti, ako smanjite veličinu tanjira.

Kuvajte
Kada pripremate sopstveno jelo imate veću meru za porcije, ali je i lakše kontrolisete sastojke. Osim toga kuvanje promovse financijski prosperitet. Ako mislite da nikad ne možete biti premršavi ni prebogati, tada trebate što češće kuvati.

Jedite šareno

Što je raznobojniji vaš tanjir, odnosno hrana na tanjiru to više različitih nutricionističkih sastojaka unosite. Dobro pravilo je da bi nevažno od jela jedna trećina trebalo biti meso, druga povrće ili voće, a treća ugljenohidrati.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар