Drugi brak srećniji i uspešniji

Statistika pokazuje da šanse da će se drugi brak završiti razvodom iznose 31 odsto. U prvom braku ta verovatnoća je 45 odsto! Parovi se u drugom braku ređe razvode i, uopšteno, ispunjeniji su i srećniji.

Druga bračna zajednica ima više šansi za uspeh zbog iskustva, realnijih životnih stavova, ali i životne dobi. Takođe, istraživanje britanskog Udruženja za brak je pokazalo da razvedeni muškarci, za razliku od žena koje su izašle iz neuspešnog braka, u drugoj bračnoj zajednici češće ostvaruju sklad i sreću.

"Drugi brak je uspešniji od prvog, jer su partneri zreliji, voljni da se obavežu, promišljeniji kada je reč o ulasku u brak, a i očekivanja su im realnija", ističe Heri Benson, vođa studije.

Naravno, ni parovi koji su u drugom braku nisu pošteđeni problema. Drugi brak može da bude ugrožen usled finansijskih poteškoća, naročito zbog plaćanja alimentacije za dete iz prethodnog braka.

Ipak, uopšteno gledano, parovi u drugom braku su srećniji jer, tvrde stručnjaci, uglavnom izvuku pouke iz prethodnog braka i nastoje da u novoj zajednici ne prave iste greške.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар