Tajni govor obrva

Obrve su postale ram našeg lica i kao takve šalju nam mnoge signale i poruke. Mek Fuler, autor knjige "Čudesno čitanje lica", tvrdi da na osnovu oblika obrva možemo čak da saznamo mnogo o nečijem karakteru.

Zaobljene nam ukazuju na ljude koji vole da se druže i da pomažu drugima, ravne imaju oni koji su direktni i logički razmišljaju, dok su obrve sa naglašenim lukom simbol stalne želje za kontrolom.

Posredstvom njih moguće je dokučiti i emocije. Na njima se vide i iznenađenje, i tuga, i uzbuđenje, jer se nesvesno podižu i spuštaju. Povezane su i sa glasom. Kako postajemo glasniji tako se i one sve više dižu.

A evo još nekih zanimljivosti o njima... Svaka obrva ima po 250 dlačica, ali koje nikada nisu oblikovane i čupane mogu da imaju i do 1100! Obrve imaju i rok trajanja. U proseku, traju do četiri meseca, ali na mesto starih dlačica odmah dolaze nove. Ipak, kako starimo, tako se dlačice proređuju.

Obrve su važne i za prepoznavanje ljudi i lica. Istraživači sa američkog Univerziteta Masačusets otkrili su da je mnogo teže prepoznati nečije lice ako ta osoba ima slabe obrve.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар