Istina o "vanzemaljskoj butnoj kosti" na Marsu

Mnogi su se internet portali užarili od komentara nakon što se na njima pojavila zagonetna fotografija sa Marsa na kojoj su brojni posetioci prepoznali butnu kost. Naučnici, medjutim, žele da stanu na kraj nagadjanjima...


„Fosilizovana butna kost“ koju su mnogi videli na slikama sa Marsa koje je objavila NASA, zapravo je samo obična stena, tvrde naučnici, prenosi "Newser".

„U pitanju nije vanzemaljska kost. Naučni tim koji stoji iza ove misije misli da je do ovog oblika kamena došlo usled erozije od vode ili vetra“, stoji u saopštenju koje je NASA objavila.

Sa druge strane, mnogi su tvrdili da je u pitanju dokaz za postojanje života na Marsu.

„Ovo je dokaz da je na Marsu bilo živih bića“, napisao je jedan od blogera na Northern Voices Online, dok drugi poredi objekat sa fotografije sa „fosilizovanom kičmom reptila“ i „ljudskim prstom“.

Međutim, teoretičari zavera ipak nisu prvi koji sanjaju o pronalaženju života na Marsu: Astronomi su tvrdili da vide kanale na Marsu pre dva veka, a fanovi su videli i ‘lice’ usled igre svetlosti i senki na fotografiji površine ove planete iz 1976. godine. "Kosti" na Marsu razbuktale maštu teoretičara zavere
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар