Mesečni horoskop za mart - ožujak 2015.

Foto: Danilo Rizzuti / freedigitalphotos.net
Počeo je (20. februara) mesečni period vladavine Riba. Istovremeno, od 20. februara Mars i Venera, planeti ljubavi i strasti, sele iz Riba u Ovna izazivajući pomutnju u međuljudskim odnosima. Ove su planete i dalje u konjunkciji, što znači da su blizu jedna drugoj na ekliptici. Spoj ovih planeta u jakom znaku poput Ovna uliće ljudima odvažnost, nestrpljivost i pustolovno raspoloženje.

Ova će se stanja ponajviše ogledati u ljubavnim i seksualnim odnosima, ali će se prelivati i na druga područja komunikacije.

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Nema potrebe da oklevate pred novim poslovnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Bitno je da napravite dobru procenu ili izbor, ukoliko želite da napredujete na poslovnoj lestvici. Kada ste motivisani delujete vrlo ambiciozno na okolinu, ali u određenim situacijama ste nesigurni, iako za to nema razloga. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice, jer se preko toga rasipate i gubite koncentraciju. Period nije povoljan za ugovaranje novih poslova, ali je dobar za polaganje ispita i usavršavanje. U finansijskom smislu nalazite se u poziciji da uvećate prihode, kao i da rešite neka imovinska ili investiciona pitanja. Od 11. marta obratite pažnju na mogućnost ličnog usavršavanja, na javne nastupe, profesionalno napredovanje i na udruživanje interesa.

Ljubav

Nije pravi trenutak za emotivna raščišćavanja. Partner smatra da ste prejaki i ne može da vas prati. Izbegavajte sukob sa Strelcima. Poučeni iskustvom iz prošlosti ne želite da se razočarate u nečiji odgovor i ponašanje. Ponekad naglašene strasti i velike emocije mogu da zavedu i isprovociraju pogrešnu odluku. Ne možete da zanemarite slabosti koje imate prema određenoj osobi ili nekom ličnom zadovoljstvu, ali partner očekuje iskrenu privrženost i odobravanje. Važno je da pratite zajednički korak i da se pravilno dopunjavate. Ukoliko ste mladi ili slobodni, više ste zainteresovani za neformalne ili slobodne kontakte nego za emotivno vezivanje. Imate utisak da neko nema dovoljno sluha za vaše emotivne potrebe. Potrebna Vam je osoba sličnih afiniteta, koja se nalazi na vašem emotivnom i duhovnom nivou.

Zdravlje

Obratite pažnju na glavobolje, bubrege, bolove u vratu i kičmu. Bakterijske infekcije su prolazne, ali bilo bi dobro da posetite lekara.


BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Realizacija jednog važnog posla uliva vam veliki optimizam. Mirno sačekajte kraj februara - uspeh je neminovan. Situaciju na poslu najčešće procenjujete na osnovu svojih ambicioznih vizija i ne možete da se zadovoljite prosečnim rezultatima. Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se nekih već ustaljenih profesionalnih normi. Najvažnije je da se detaljno informišete i pripremite na različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite poslovni položaj i veliku pažnju posvećujete ličnom usavršavanju. Međutim, poslovne i finansijske prilike najviše zavise od objektivnih okolnosti, ali i od situacije koju diktiraju vaši saradnici i pretpostavljeni. U nastojanju da odložite neke obaveze nema potrebe da ostavljate pogrešan utisak, budite jasni i precizni sa rokovima koje pomerate, uz razumno objašnjenje. Od osmog marta obratite pažnju na poslovne kontakte sa inostranstvom. Neko je spreman da podrži vaše ideje, ali je neophodno da budete okruženi ekipom pouzdanih saradnika. Sačuvajte optimistički pristup i jasnu viziju o svojim ciljevima.

Ljubav

Odnosi sa partnerom su ekscentrični, činite sve da privučete njegovu pažnju i tražite podsticaje koji bi vas ispunili pozitivnom energijom i samopouzdanjem. Pokušavate da delujete promišljeno, čini vam se da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najjače deluju dobro isplanirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu učinićete ono što osećate srcem, a ne glavom. Dovoljno ste umešni u želji da unapredite svoj ljubavni život. Mladi predstavnici znaka trebalo bi da promene stil zavođenja, da budu manje impulsivni i da obrate veću pažnju na potrebe i osećanja bliskih osoba.

Zdravlje

Već duže vreme previše se iscrpljujete, zbog čega su mogući problemi sa padom imuniteta, jetrom i krvnom slikom.


BLIZANCI (22.5.-21.6)

Posao

Ukoliko želite da unapredite profesionalnu karijeru i da ostvarite zapažene razultate, primenite poznata pravila u poslovnoj saradnji. Strategija koju trenutno primenjujete uskoro će dovesti do pozitivnih rezultata, prvenstveno u finansijskom smislu. Nema potrebe da zaoštravate i ulazite u rivalski odnos sa nekim saradnicima. Naprotiv, ovaj period je povoljan za stvaranje jakih partnerskih odnosa i za uzajamnu podršku. Vreme će ubrzo pokazati da imate dobra poslovna rešenja i okolina će vam pružiti maksimalnu podršku. U prvoj polovini marta ostvarićete nekoliko korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite o različitim interesima koji vas povezuju u zajedničkom poslu. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, svoju pažnju usmerite na prioritetne ciljeve i prihvatite savremeni trend u poslovanju. Od devetog marta očekuju vas novi poslovni kontakti sa inostranstvom.

Ljubav

Mlađi pripadnici znaka verovatno će uploviti u bračne vode, dok će stariji Blizanci pokušati da razjasne odnos sa partnerom. Pokušavate da uskladite misli i osećanja, jer vam je stalo da ostvarite unutrašnju ravnotežu. Često razmišljate o svojim postupcima i nečijim komentarima, pažljivo analizirate partnerovo ponašanje kako biste uskladili zajedničku sliku. Potrebno je da prevaziđete emotivnu krizu ili nesporazum sa voljenom osobom. Umerenost predstavlja veliku vrlinu, tako da bi svaku odluku trebalo dobro osmisliti. Uživajte u ljubavnim čarolijama, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja.

Zdravlje

Tokomjanuaratolikosteseugojilidasupočetkommartamogućiproblemi sa krvnom slikom, pre svega sa trigliceridima i povišenim masnoćama. Pod hitno promenite način ishrane.


RAK (22.6.-22.7)


Posao

Najzad ste shvatili da je potrebno nečega i da se odreknete, ukoliko želite kvalitetan život. Imate dovoljno energije i interesovanja da poboljšate svoj poslovni status. Da biste u potpunosti ostvarili profesionalne ciljeve, osim dobre volje, neophodno je mnogo znanja i mudrosti. Početkom marta očekuju vas značajna poboljšanja u poslu kojim se bavite, a krajem meseca komunikacija sa inostranstvom biće naglašena, što će rezultirati sklapanjem nekoliko povoljnih pugovora. Kada se tome doda i sreća koja će vas pratiti u stopu, pokažite da imate pravi smisao za kreiranjem dugoročnijeg uspeha. Međutim, ovakvi uspesi izazivaće podozrenje okoline, pa će se neko potruditi da vas kompromituje ili radi iza leđa. Zbog toga poslovne planove nemojte najavljivati širem krugu saradnika. Oprez je neophodan i kada je novac u pitanju, od najsitnije pozajmice do ozbiljnih investicija. Tokom ovog perioda mogući su i finansijski gubici u većim poslovnim poduhvatima, kao i smanjenje prihoda ukoliko ne budete vodili računa o svakoj sitnici. Aktuelna događanja na poslovnom polju otvaraju mogućnosti za novim oblicima saradnje ili za daljim profesionalnim usavršavanjem.

Ljubav

U ljubavnom životu delujete zanosno i energično, ali ste i vrlo zahtevni prema voljenoj osobi. Ponekad u velikom emotivnom zanosu mislite da je sve moguće ili lako. Osećate pojačanu strast i želju da ostvarite harmoničan odnos. Svojom pojavom i stilom izražavanja umete da šarmirate okolinu, jako vam godi nečija emotivna naklonost. Osobi koja vam se dopada jasno pokazujete da priželjkujete neobičnu i uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na najlepši ljubavni izazov. Nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću i uticaj.

Zdravlje

Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.


LAV (23.7.-23.8)

Posao

Pokušajte da smanjite radne obaveze, ali i da završite zaostale poslove. Povremeno vam nedostaju strpljenje i koncentracija za obavljanje svakodnevnih poslova. Imate utisak da novi događaji najavljuju bitne promene na poslovnoj sceni.

U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite profesionalne mogućnosti i utvrđene standarde. Jako vam je stalo da poboljšate poslovni status ili položaj. Međutim, osim dobre volje, potrebno je da imate više znanja, mudrosti i strpljenja. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju sporedna dešavanja, važno je da dobro pratite događanja na poslovnoj sceni, ali i da se stručno usavršavate.

U periodu od sedmog marta, očekuje vas uspeh u poslu i velika satisfakcija. Izbegavajte takmičarsku atmosferu ili rivalstvo u odnosu sa saradnicima. Krajem perioda predstoji vam aktivna uloga u javnom životu, obratite pažnju na susrete koji će vam omogućiti napredovanje na različitim nivoima.

Ljubav

U mnogim situacijama delujete snalažljivo i pokušavate pravilno da sagledate dobre i loše aspekte koje naslućujete u ljubavnom odnosu. Važno je da uskladite razum i osećanja, a impulsivna reakcija samo može da vas navede na pogrešnu procenu i ponašanje. Nema potrebe da se zadržavate na nekim neostvarenim ili ružnim situacijama iz svoje ljubavne prošlosti.

Partner pažljivo analizira vaše ponašanje i očekuje dobar impuls za zajedničke planove. Ljubav ima najjaču snagu, pod uslovom da ste dovoljno iskreni i da verujete u intimnu stranu osećanja. Ukoliko ste mladi ili slobodni, očekuje vas nova ljubavna romansa.

Zdravlje

Kao u prethodnom, i tokom ovog perioda najviše će vas mučiti kašalj, grlo i virusne infekcije.


DEVICA (23.8.-22.9)

Posao

Iako na prvi pogled deluje da je sve u najboljem redu, budite veoma oprezni jer su na pomolu izvesni problemi. Pažljivije analizirajte sva događanja na poslovnoj sceni, kako biste procenili najbolji trenutak za akciju. Sve veće obaveze pokušajte da završite do četvrtog marta i ne dozvolite da bilo ko osporava vaše poslovne ciljeve. Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa zastarelim standaradima koji vladaju u vašoj okolini. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda, da se suviše rukovodite ličnim procenama i ne uvažavate mišljenje drugih.

Tajna vašeg uspeha krije se u preciznoj orijentaciji ka praktičnim ciljevima, dobrom zapažanju i proceni, ali i brzom prilagođavanju novim uslovima. Prihvatite mogućnost usavršavanja na saznajnom i praktičnom nivou. Neko Vas uporno nagovara da prihvatite kompromisno rešenje, ali vi sumnjate u pozitivnu stranu nečije priče.

Ljubav

Partnerovo ponašanje vas nervira jer imate utisak da voljena osoba vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše emotivno nezadovoljstvo. U rešavanju ljubavnih dilema, dobra volja i pažnja predstavljaju najbolji odgovor na različite zamke zajedničkog života. Ljubavnu romansu trebalo bi pažljivo da negujete, bez uzajamne iskrenosti i razmene osećanja ona gubi snagu i smisao.

Potrudite se da vaše misli budu pozitivne i nemojte dozvoliti da vam promiču nove čari i "mala" emotivna zadovoljstva. Mladi ili slobodni Lavovi trebalo bi da prihvate nečije udvaranje.

Zdravlje

Najviše muke će vam zadavati nervoza, iscrpljenost, upala žučne kese, išijas i infekcija grla.


VAGA (23.9. – 22.10)

Posao

Poslovna situacija ne odgovara vam mnogo, a glavni uzrok je vaša pasivnost, ali i sklonost da se oslanjate na druge. Saradnici vam zameraju da ste prilično samovoljni prilikom donošenja poslovnih odluka i da odbijate da saslušate mišljenje drugih. Angažovani ste na različitim stranama i rado prihvatate nove poslovne izazove. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti, koje potencijalno narušavaju vaš poslovni i društveni status. U odlučujućem momentu zatražite nečiji savet, Pre nego što se upustite u novu poslovnu akciju, ne bežite od toga da zatražite nečiji savet.

Ljubav

U skladu sa pozitivnom orijentacijom delujete vrlo zanosno, imate bogat društveni život i tražite dobru priliku da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Povremeno ostavljate utisak da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnijeg karaktera. Ne želite da se opterećujete emotivnim vezivanjem i smišljate razne izgovore kako biste opravdali svoje ponašanje u nekim delikatnim situacijama. Ipak, neko u vama pokreće topla osećanja i navodi vas na zajedničke planove. Imponuje vam saznanje da se neko interesuje za vas i da ste na meti radoznalih pogleda. Slobodno izrazite svoja osećanja i emotivne namere. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja vašu intimnu sreću, a odnos sa bliskom osobom najviše utiče na vaš dobar izgled, unutrašnji sjaj i samopouzdanje.

Zdravlje

Imunitet vam je toliko oslabljen da ćete tokom celog perioda često imati probleme sa prehladama, grlom, povišenom temperaturom, virusnim i bakterijskim infekcijama.


ŠKORPIJA (23.10. – 22.11)

Posao

Napokon su problemi za vama, a putevi pred vama vode ka prosperitetu. Krenite im hrabro u susret. Loša komunikacija sa saradnicima utiče na pogrešne procene i ponašanje, ali sačuvajte prisebnost i ne dozvolite da vas posao previše okupira. Tokom ovog perioda uspećete da ostvarite uspeh u poslu koji podrazumeva određeni stepen rizika ili lidersku ulogu. Bitno je da naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od uticaja sa strane koji narušavaju vaš poslovni status.

Krajem meseca moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite i nove poslovne kombinacije. Tokom celog perioda imaćete zaštitu jedne veoma bitne osobe i zahvaljujući njenoj podršci uspećete da završite jedan bitan projekat. Period do 12. marta idealan je za završavanje važnijih poslovnih obaveza. Krajem meseca očekuje vas finansijski uspeh ili neko javno priznanje.

Ljubav

Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu i na korak ste od donošenja odluke, koju ćete uskoro saopštiti voljenoj osobi. Partner otvoreno negoduje i pokušaće da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Razgovor, dobronamerni saveti ili podrška bliskih prijatelja uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali posle izvesnog vremena, kada se utisci i osećanja iskristališu. Privremeno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne na dobro rešenje. Nema potrebe da zaoštravate ljubavni odnos, pokažite više razumevanja za partnera i zadovoljstvo će biti obostrano. Mlade ili slobodne Škorpije očekuju nova poznanstva i ljubavni susreti.

Zdravlje

Mogući su problemi sa krvnim pritiskom, prehladom i padom imuniteta. Redovno kontrolišite šećer i masnoće u krvi.


STRELAC (23.11. – 21.12)

Posao

Stalo vam je da se distancirate od javnih rasprava i da zaštitite svoje interese, ali različite okolnosti diktiraju naporne uslove i ubrzani tempo u poslu. Često preuzimate glavnu ulogu prilikom donošenja važnih poslovnih odluka ili u vezi sa finasijskim investicijama. Ipak, najvažnije je da se što bolje prilagodite novim uslovima iposlovanja, koji će zahtevati dodatnu energiju. Srećom, imate je dovoljno energije, a uz to ste i efikasni u poslovnim kontaktima. Više pažnje posvetite aktuelnim sadržajima, koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj, a bilo bi dobro i da razmislite o novom načinu poslovanja, usavršavanju i proširivanju kruga saradnika.

Oko 13. marta moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas primorati da prihvatite dopunske poslove. Krajem meseca očekuju Vas novi poslovni kontakti i bolji uslovi.

Ljubav

Trudite se da zaboravite neke ružne situacije, ali još niste sigurni kakvu odluku da donesete. U situacijama kada vam se čini da ste na korak do rešenja, u vama se pokreću nove emotivne sumnje i dileme. Jasno vam je da trenutni ljubavni bljesak nije ono što tražite. Nedostaje vam nečije razumevanje, imate utisak kao da se udaljavate od jedne drage osobe. Trenutak je da iskreno razgovarate sa bliskom osobom i da još jednom preispitate zajedničke planove. Uvek imajte na umu da je sve moguće ispraviti i ulepšati pod uslovom da se oslonite na iskrena osećanja. Mladi ili slobodni predstavnici znaka povremeno će biti emotivno nesigurni, ali srećom, vaši ljubavni snovi mogu se ostvariti.

Zdravlje

Povremeni problemi sa virusnim infekcijama, prehladama i oslabljenim imunitetom. U ovom periodu budite veoma oprezni u saobraćaju.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Uspešno komunicirate sa okolinom, ali istovremeno pokušavate da se izborite za veću samostalnost u poslu. Povremeno osećate kreativan zamor i nedostatak koncentracije, ali to je prolazna faza u iščekivanju da se ostvare poslovne ponude koje će obezbediti bolje uslove.

Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu.

Krajem februara bićete u prilici da prihvatite zajednički posao koji će vam u bliskoj budućnosti obezbediti profesionalno napredovanje. Ukoliko razmišljate o privatnom biznisu, sačrekajte bolje dane.

U periodu od osmog marta bićete u situaciji da unapredite poziciju na poslovnoj lestvici ili ćete dobiti odgovarajuću nagradu za uloženi trud.

Ljubav

Osećate emotivnu nesigurnost ili potrebu da vas neko uveri u svoje dobre namere. Imate svoju viziju u traganju za istinom, ali ne i dovoljno snage da se suočite sa emotivnim razočaranjem. Pokušavate da racionalizujete neke situacije i ne želite da se spotičete o stare probleme. Ne dopada vam se saznanje da partner samovoljno odlučuje o zajedničkim planovima. Ali, pokušajte da izbegnete emotivne konflikte sa bliskom osobom, ukoliko želite da sačuvate psihološku ravnotežu. Ljubavni vetrovi povremeno će uzburkati odnos sa partnerom i zahtevati obostrano veliko strpljenje i uvažavanje. Slobodne i mlade predstavnike znaka očekuje izuzetno zanimljiva ljubavna romansa.

Zdravlje

Najveći neprijatelji vašeg zdravlja su tenzija i napetost, ali je potrebno da obratite pažnju i na način ishrane, jer ste u poslednje vreme preterali sa hranom.


VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Zadovoljni ste kako poslovi napreduju, ali to ne znači da se previše opuštate, pogotovo što vam je stalo da poboljšate finansijski situaciju i da profesionalno napredujete. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa saradnicima ili osobom koja ima veliki uticaj na vašu okolinu. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisnim rešenjima ne mogu bitno da umanje vaš profesionalni ugled.

Tokom prve dve nedelje u martu važno je da uložite maksimum, ukoliko želite da ostvarite prioritetne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima. Krajem meseca očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatna povišica. Tokom narednog perioda očekujte kontrolu, vrlo preciznu i detaljnu.

U periodu od 19. marta, očekuju Vas korisni susreti koji otvaraju nove mogućnosti u poslovnom izražavanju. Kraj meseca, predstavlja povoljan period za javni nastup ili za testiranje i proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.

Ljubav

Osećate unutrašnji nemir i potrebu za intenzivnom razmenom nežnosti. Stalo vam je da učestvujete u različitim događajima, ali tako samo pojačavate emotivne dileme. Nemojte dozvoliti da bilo ko remeti vaš svet intime ili da komplikuje odnos sa voljenom osobom. Sa partnerom imate razne nesporazume, međutim, uz obostranu dobru volju lako možete da ih prevaziđete. Otvoreno pokažite partneru da imate iskrene namere i budite neodoljivi pred osobom koja zaslužuje vašu pažnju.

Zdravlje

U ovom periodu mogući su problemi sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Ukoliko ne prestanete da se nervirate zbog stvari na koje ne možete da utičete, možete imati ozbiljnih zdravstvenih problema.


RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Mnoge pripadnike znaka obuzela je letargija. Neophodno je da promenite način funkcionisanja, a u tome vam mogu pomoći najbliži. U skladu sa svojim potrebama vešto koristite oprobane manire i uspevate da se nametnete u situacijama kada se rešavaju značajni poslovni interesi. Najviše vam imponuju poslovi u kojima možete da izrazite kreativne i organizatorske sposobnosti. Snagom volje i ličnom inicijativom uspećete da se nametnete saradnicima u važnim poslovni situacijama.

Potrudite se da do 14. marta završite sve započete poslove ispunite, na vreme da ispunjavate redovne obaveze i da izmirite neka finasijska dugovanja. Krajem meseca obratite pažnju na poslovni imidž i način izražavanja, jer većinu poslovnih ciljeva možete uspešno da ostvarite zahvaljujući dobrom planiranju, pouzdanoj saradnji i nečijoj pomoći. U ovom periodu bićete u prilici da proširite saradnju sa osobama koje imaju odgovarajuće iskustvo u inostranstvu.

Ljubav

Vodite dimaničan život i često se nalazite u interesantnom društvu. Prijatne emocije, znaci pažnje i nežnosti ulivaju pozitivan impuls u vaše rasploženje. Najlepše zadovoljstvo priželjkujete u ljubavnom životu i u odnosu sa bliskom osobom. Atmosfera ljubavi, iskrena razmena emocija i bliski kontakti imaju posebnu čar koja vas pokreće na akciju. Prija vam sentimentalna nota koju partner unosi u zajednički život. Slobodne Ribe očekuju izuzetno zanimljivi ljubavni kontakti. U pravom sjaju zablistaćete u romansi sa jednom harizmatičnom osobom.

Zdravlje

Moguće su prehlade, problemi sa donjim stomakom, upale i razne virusne infekcije. Stariji predstavnici znaka trebalo bi redovno da kontrolišu pritisak i krvnu sliku.

novosti.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар