Plavi Mesec: Vreme za konačne odluke, naše duše na pragu nečega velikog!

Poslednjeg dana jula moći ćemo da vidimo "plavi" Mesec (i to u znaku Vodolije). Mesec, doduše, neće zaista biti plav, pošto je to izraz koji se koristi kada se pun Mesec u jednom kalendarskom mesecu pojavi dva puta. Prvi pun mesec u ovom mesecu bio je prvog jula i to u znaku Jarca. "Ovaj mesec će za nas značiti konačno donošenje odluka koje smo odlagali. Nastupaju šanse koje se dešavaju jednom u životu. Venera je planeta ljubavi, a ona će sada udružena sa ovim Mesecom uticati na ljubavna stanja. I to ne bilo kakva. Sada će se dešavati ljubavi moguće jednom u životu" - tvrde astrolozi.

 


Poslednji put ova pojava zabeležena je 2011. godine.


Prema Elephantjournal-u, "energiju Plavog meseca dodatno pojačava retrogradna Venera. Ovo je kosmički događaj bez presedana, pravi mesec tranzicije. Kao da su se nebesa sudarila da bi nas usporila. Ovaj mesec će za nas značiti konačno donošenje odluka koje smo odlagali. Sada nastupaju šanse koje se dešavaju jednom u životu. Sada se dešavaju prelomni događaji u našim životima. Venera je planeta ljubavi, a ona će sada udružena sa ovim Mesecom uticati na ljubavna stanja. I to ne bilo kakva. Sada će se dešavati ljubavi moguće jednom u životu" - tvrde astrolozi.

Oni smatraju Plavi mesec trenutkom otkrivanja, pa tako oni koji imaju sumnje u braku sada mogu da odluče da ga okončaju, a oni koji žele sledeći korak mogu da stupe u novu vezu.

Naše duše su sada na pragu nečega velikog, nečega što se sprema od 2012. godine. Sprema se bitan deo slagalice.

Nikada ne postoji savršen trenutak za nešto, ali ovaj je bolji od mnogih drugih. Neke prilike se dešavaju samo - jednom kada na nebo izađe Plavi mesec.

Inače, same fizičke pojave u kojima Mesec zaista poprimi plavu boju, gledano sa Zemlje, vrlo su retke, a uzrokuju ih vulkanske erupcije ili izuzetno jaki požari.

Međutim, ne radi se o svim erupcijama ili požarima, već samo onima zbog kojih u atmosferi završe čestice koje ne propuštaju crvenu boju pa se posmatračima samo čini da je Mesec plav.

Plavi Mesec

 

Termin Plavi Mesec u upotrebi je više od 400 godina i za to vreme njegovo značenje je više puta menjano. Prvi put upotrebljen u Severnoj Americi termin “Once in a Blue Moon” (o Plavom Mesecu) odnosio se na događaj koji je redak, ali se ipak zapaža s vremena na vreme. Štaviše, događalo se da Mesec čak postane vizuelno plav. Nakon erupcije vulkana Krakatau 1883. vulkanska prašina je prekrila gotovo celu površinu Zemlje, pa je Mesec dobio plavičastu, a zalazak Sunca zelenkastu boju. Zabeleženi su slučajevi da Mesec ,,poplavi” nakon velikih šumskih požara u Švedskoj i Kanadi, nakon tropskih monsuna u jugoistočnoj Aziji. Plavi Mesec prisutan je i u popularnoj muzici druge polovine 20. veka i odnosi se na usamljenost, neuzvraćenu ljubav… - saznajemo iz Sveta nauke.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар