Tajni sastojak za savršen seks

By Ambro / freedigitalphotos.net

Predugo već seksualni terapeuti, teoretičari i praktičari pokušavaju da otkriju tajnu savršenog seksa, onog koji izazivaju erupcije zadovoljstva, pomeranje tla pod nogama i vatromete čulnih senzacija. I, dokle su došli? Konsenzus, svakako, nisu postigli, a fraze kako su odlučujući hemija, fenomenalne veštine, izdržljivost i orgazam – ipak nisu bezuslovne...



I, dokle smo onda došli?


Stručnjaci kažu da samo jedna stvar garantuje pravo seksualno zadovoljstvo, a to je -potpuna predanost.

Glavni elementi potpune predanosti partnera su fokusiranost tokom seksualnog odnosa, osećaj duboke erotske intimnosti, dobra komunikacija, iskrenost i želja za udovoljavanjem.

Autori ove studije se pozivaju i na istraživanje koje je pokazalo je da mnogi ljudi ne polažu previše pažnje na sam orgazam jer seks može da bude loš i s njim ili bez njega. Više pažnje polaže se na tzv. optimalnu seksualnost i ideju da seks može da bude nepresušan izvor zadovoljstva i bez orgazma.

Većina ispitanih parova navela je potpunu predanost kao najvažniji element seksualnog iskustva jer ona potencira međusobno poštovanje, prihvatanje i nežnost.

Izgled tela i tehnika su na samom dnu liste prioriteta u seksu, jer dobri partneri dolaze u svim oblicima i veličinama, a veštine dolaze s iskustvom, navodi portal Zadovoljna.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар