Kako izlečiti negativnu energiju doma - bolest, siromaštvo, svadje...

Naši domovi su poput sundjera i sve što se događa u vašem okruženju se upija u zidove, nameštaj, tepihe,  predmete... Energetske krhotine mogu biti rezultat negativnih emocija, misli, događaja ili stresa koji ste doživjeli u svom prostoru. Zato - izlečite svoj dom, sledeći sledećih nekoliko saveta.

GregoryButler / Pixabay


1. Predsoblje

Ako želite da vam dom bude uređen u skladu s Feng šuijem, prvo pođite od svog predsoblja. Pogledajte sve te kapute, cipele, kišobrane, ormariće, zaboravljene kutije i kese… Budite iskreni, je l' to lepo videti?

Većina nas greši već u toj prvoj prostoriji u kojoj se svakodnevno pripremamo da zakoračimo u spoljašnji svet ili u mir svog doma. Umesto da je to prijatna i udobna prostorija koja nas na trenutak smiruje i opušta, obično je to pretrpano skladište u koje nabacamo sve što nam ne treba u stanu.

Savet: očistite predsoblje, sakrijte cipele, stavite nešto crveno. Neka ogledalo ne gleda na vrata.

2. Ulazna vrata

Bilo da se radi o kući ili stanu, ulazna vrata bi trebalo da budu u odgovarajućem odnosu s njima. Ako su prevelika, previše čija može da pobegne iz vašeg doma kada otvorite vrata. Ali ne morate da rušite ulaz i da kupujete nova vrata, blizu njih okačite viseće zvončiće koji će či da vrate u kuću. Ako su vrata premala, sa svake njihove strane okačite ogledala koja će da stvore utisak da su vrata veća.

Spoljašnja strana ulaznih vrata ne bi trebalo da gledaju prema drvetu ili uličnoj svetiljci i ne bi trebalo da gledaju u smeru prilaznog puta.

Unutrašnja strana ulaznih vrata ne bi trebalo da gledaju prema zadnjim vratima, u prazan zid ili stepenice, prema spavaćoj sobi, kuhinji ili wc-u.

3. Stepenice

Kod nas većina stanova nema stepenica unutar stana, ali ova pravila važe i za stepenice u kući s više stanova. Za dobru energiju važan je njihov položaj, jer či kroz njih prolazi između spratova. Ako su stepenice previše blizu ulaznih vrata ili završavaju nasuprot njih, či će da se spusti i da izleti pravo napolje, pa će gornji sprat da ostane bez energije i prazan.

Či možete da usporite ili da zadržite pomoću visećih zvončića ili dobro postavljene biljke. Zaobljene stepenice pomoći će protoku čija jer on voli obline. Međutim, preoštar zavoj na stepenicama zaustaviće či, a to možete da ublažite ako na to mesto postavite ogledalo.

Ako ograda uz spiralne stepenice nije puna, či će kroz nju da prođe negde u stranu. Najbolje je da stavite punu ogradu, a ako je to nemoguće, postavite malo ogledalo ispod stepenica. Ono će da reflektuje či i da ga vrati odakle je došao.

Spiralne stepenice su loše čak i kada imaju punu ogradu jer njihovi zavoji podstiču či da brzo teče i ostavlja gornje spratove prazne. Prebrz protok čija možete da zaustavite biljkom puzavicom koja će da se uvije oko jedne strane stepenica, ili ih obojite nežnom zelenom bojom. Ako vam ni to ne odgovara, postavite malo ogledalo ispod stepenica, a negde na njihovoj sredini okačite viseće zvončiće.

Najbolje ćete da proceniti da li su stepenice loše postavljene ako stanete na vrh, zatim na dno, i zamislite da ste či. Zapitajte se kuda biste tekli, kojom brzinom, na šta biste naleteli i šta bi vam pomoglo. Nakon toga odaberite odgovarajući Feng šui lek.

4. Dnevni boravak

Kako je dnevna soba u gotovo svim kućama najvažnija prostorija, u njoj majstor Feng šuija obično ima najviše posla. Stolice, fotelje ili drugi nameštaj na kojem se sedi treba da budu postavljene tako da "počasni gost" gleda prema vratima. To bi trebalo da bude najbolji položaj u sobi – počasni gost trebalo bi da ima najudobniju stolicu i najbolji pogled.

Nemojte da se prestrašite da ćete svoju omiljenu stolicu morati da ustupite nekom gostu. Ovaj izraz doslovce je preveden, ali taj položaj u dnevnoj sobi zapravo je najčešće namenjen glavi porodice.

5. Ublažite uglove

U dnevnoj sobi treba da pazite na uglove, izbočine i udubljenja u zidu – one smetaju protoku čija. To možete da ublažite lampom ili bojama ili nekom biljkom puzavicom koja će da prekrije ugao, ali pazite da biljka ima zaobljeno a ne zaoštreno lišće!

Ako želite da poboljšate neko područje svog života, na primer materijalno stanje, dnevnu sobu ispunite odgovarajućim "lekom". Prema Feng šuiju u ovom slučaju to može da bude nešto životno, recimo biljka. Takozvani"zvukovni" lekovi mogli bi da privuku prijatelje ili da donesu početak nečeg novog u životu, pa ako to želite, u sobu stavite zidni sat koji glasno kuca, radio ili cd plejer.

Najvažnije je da dobro razmestite stolice i ostali nameštaj na kom se sedi, a najbolje je da oni budu u sobi postavljeni u obliku osmougla ili kvadrata. Uz jedan zid će sigurno da bude neka peć, a na drugom je televizor, ali morate da pazite da vam to previše ne odredi položaj ostalog nameštaja koji ne sme da bude složen pravolinijski. Takođe, nameštajem se u sobi ne smeju napraviti "hodnici".

6. Sakrijte TV

Nemojte da natrpate dnevnu sobu nameštajem jer či neće moći slobodno da teče. Neka njegov broj i veličina odgovaraju veličini sobe. Ako osećate da vam je ta prostorija zagušena, lek može da bude veliko ogledalo koje je najbolje (ako je to moguće) postaviti iznad peći ili kamina. Ono će vašoj dnevnoj sobi da da osećaj prostora.

Do otkrića televizije, kamin ili neki drugi izvor toplote bio je središnja tačka naših domova. Kako je televizija takozvani "mehanički lek" pri uređenju nekog prostora, u stanu zbog toga može da dođe do neravnoteže. Problem možemo da rešimo tako da televizor i drugi električni aparati ne budu na najboljem položaju u sobi. Najbolje je da ih sakrijete u ormare koji će da budu otvoreni samo kad gledate televiziju, slušate radio ili CD. Ako ne možete da ih sakrijete, stavite nešto ispred aparata kad ih ne koristite.

Bilo bi dobro da kamin ili neka druga peć bude središnja tačka vaše dnevne sobe, a najbolje je da ga ugradite u uglu. Tako ćete da ublažite ugao i omogući ćete čiju da slobodno teče, a ujedno ćete rešiti jednu stranu kvadrata ili osmougla prema kojem bi soba trebalo da bude uređena. Na ostalih tri ili sedam položaja možete da postavite ostali nameštaj.

Savet: Prema Feng šuiju nije dobro da prostorija u kojoj jedete ili kuhinja budu direktno povezane s dnevnom sobom. Kad se otvore vrata dnevne sobe, ove dve prostorije ne bi smele da se vide, pa treba nekako da ih zagrade. Mogli biste da postavite pregradu po kojoj će da se omotati biljka puzavica ili da smislite nešto drugo što više odgovara unutrašnjem uređenju vašeg doma.

Dobar Feng šui za dnevnu sobu

Odlučite šta želite u životu, pa u skladu s tim uredite dnevnu sobu. Na primer, ako želite da postanete malo više uspešni, lek je – više svetla u toj sobi! Ne treba da preuređujete celu sobu, dodajte samo "lekove" koji nedostaju.

Neka vam dnevna soba uvek bude vedra, a bojama, svetlom i biljkama ublažite mračne i oštre uglove. Nameštaj na kom se sedi neka uvek bude u obliku kruga, kvadrata ili osmougla. Ne nagomilavajte nameštaj bez potrebe!

Ova soba treba da bude topla i udobna, puna slika i ukrasa, ali nemojte da je zatrpate dečijim igračkama, knjigama ili starim časopisima.

Lekovi – generalno

Ako želite da budete uspešniji u nekom području svog života, Feng šui vam savetuje da upotrebite neki lek. Na primer, ako je lek "život", u dom unesite biljke, cveće i životinje, a za lek "svetlo" postavite nove izvore svetla. Ali pazite na pravila:

Područje života koje želite da poboljšate i metoda pojačavanja:


slava, uspeh – svetlo (sveće, lampe, bolja rasveta, veliki prozori)

zdravlje i sreća – ravne linije

društvene aktivnosti – mirnoća

prijatelji i novi počeci – zvuk

veze – pokret

deca i porodica – boja

mudrost i iskustvo – mehaničke sprave

bogatstvo – život (biljke, sveže cveće, životinje)

Izvor: stil.kurir.rs /
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар