Kako sprečiti bore

Protiv bora se možemo boriti, možemo ih ublažiti, ali i učiniti manje vidljivim, upadljivim, sa par trikova. Saznajte kojim.

Foto: Pixabay


Mažite se kremom

Nikada nemojte preskočiti nanošenje hidratantne kreme, naročito ako je vaša koža suva. Suhv koža puno brže gubi elastičnost pa je potrebno pažljivije negovati. Kremu nanosite uveče pre spavanja.

Izbegavajte preterano pranje

Preterano često pranje lica uklanja prirodna ulja koja su koži potrebna da bi ostala meka .

Ne zaboravite antioksidante
Ti grozni slobodni radikali, s kojima se susrećemo svaki dan (zagađenje vazduha, stres, UV zrake), zapravo mogu suzbijati delovanje hidratantne kreme ili seruma. Potražite namirnice bogate vitaminom C i E koje će vašu kožu zaštititi iznutra.
Mast od gaveza rešenje za bore

Ne zaboravite na kremu za sunčanje

Ona će pomoći kod prevencije ozbiljne štete koja može nastati tokom nezaštićenog izlaganja suncu, naročito raka kože. Kremu za sunčanje svakodnevno nanosite jer je ona savršena za borbu protiv bora. Svaki dan nanesite malo kreme za sunčanje pre nego što nanesete šminku.

Češće se smejte

Nemojte se previše brinuti i poradite na svom raspoloženju. Smejanje može uzrokovati nastanak bora, ali namrštenost ih uzrokuje puno više od smejeha.

Prestanite pušiti i piti pomoću slamke

Bore oko usana se najčešće javljaju kod osoba koje puše i učestalo piju pomoću slamke. Ponavljanje istih pokreta uzrokuje povećanje rizika od nastanka bora na tim delovima lica. Prestanak pušenja i prestanak korišćenja slamke će vam pomoći da rizik od nastanka bora oko usana bude što manji.
Svakodnevne loše navike uništavaju izgled kože

Jedite više ribe

Riba, naročito ona masna, obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama za koje je dokazano da mogu podstaknuti izgled i zdravlje kože.

Spavajte na leđima


Spavanje na boku ili stomaku može uzrokovati nastanak bora na licu. Potrudite se da što duže spavate na leđima jer tako vaša koža neće biti pod nikakvim pritiskom.

Pametno odaberite kreme


Koristite kreme koje sadrže alfa hidroksi kiselinu jer ona pomaže pri uklanjanju odumrlih ćelija kože i na taj način smanjuje vidljivost bora.

Prestanite škiljiti


Bilo da ste na suncu ili je vaš vid oslabljen, za škiljenje nemate izgovora. Škiljenje je najčešći uzročnik bora oko očiju. Kada je potrebno, nosite sunčane naočale. Ako je vaš vid oslabljen, obratite se oftalmologu.

Izvor: Kućni lekar
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар