List kupusa protiv išijasa, čira na želucu, glavobolje, kožnih oboljenja (RECEPTI)

Višestruko je zdrav, a zbog obilja vitamina C, koristan je u borbi sa virusima. Lekovitim ga čini visok procenat vitamina A, B1 i B2, kalcijuma i kalijuma. Ako vas još muči i išijas, ova namirnica će da umanji bolove.


krzys16 / Pixabay


List kupusa operite i skuvajte u vodi, pa dok je još topao stavite na obolelo mesto i držite dok se skroz ne ohladi. Možete i samo da ga operete, isečete, izravnate flašom, pa stavite na bolno mesto i prekrijte pamučnom krpom, a pričvrstite zavojem.

Tri puta dnevno menjajte obloge i primetićete da je neprijatan osećaj sve slabiji. Kupus na isti način pomaže i kod proširenih vena, rana, čireva, kao i migrene.

Evo još nekoliko zanimljivih recepata:



Sok od svežeg kupusa za lečenje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu

Priprema se na sledeći način: očistiti i sitno iseckati 500 g kupusa, zatim samleti i ostaviti da odstoji neko vreme. Zatim procediti sok kroz gazu i čuvati u frižideru. Sok piti između obroka. Sok od svežeg kupusa se pre svega koristi za lečenje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, a može se koristiti i za mnoge driuge tegobe kod kojih je kupus delotvoran, kao što smo već naveli.

Kupus kao lek za želudac

Kupus sadrži lekovite sastojke (poput glutamina) koji deluju pozitivno na želudac i creva. Kupus sadrži bitne elemente koji štite sluzokožu želuca, čime sprečavaju mnoge bolesti ovog organa. Jača želudac i reguliše lučenje želudačne kiseline. Takože reguliše i crevnu floru, čime poboljšava probavu. Možete koristiti sok od svežeg kupusa koji je odlično prirodno sredstvo za lečenje čira na želucu.

Obloga od kupusa

Obloga od kupusa je stari narodni lek za lečenje mnogih kožnih tegoba, pre svega. Kupus ima antiupalno dejstvo, ali i antibakterijsko, pa je izvrsno sredstvo za dezinfekciju rana, ublažavanje opekotina, ekcema, akni, čireva itd. Obloga od kupusa može pomoći i kod glavobolja, otoka, hemoroida, reume, bolova u bubregu itd. Kao oblogu možete koristiti svež list kupusa sa kog ste uklonili rebra, a kod težih stanja možete praviti i obloge od svežeg soka kupusa.

Kupus kao lek za vene

Kupus kao lek za vene se koristi u obliku obloga od svežeg lišća kupusa koje se nanose direktno na obolelo mesto. Obloge od kupusa se drže dok se ne osuši list, a zatim se zamene novim. Nakon dužeg vremena primene ovog prirodnog lečenja vena uz pomoć kupusa, primetićete poboljšanje. Odmah na početku terapije kupusom ćete primetiti da je otok manji, kao i bol.

Kupus kao lek za reumu

Kupus kao lek za reumu se veoma često koristi u narodnoj medicini. Obično se prave obloge od kupusa u kombinaciji sa rakijom (listovi se preliju rakijom) ili se list kupusa prepegla pa se tako topao stavi na bolna mesta. Obloge treba promeniti nekoliko puta u toku dana, a primećeno je da nakon dugotrajnog lečenja reume kupusom – rezultati sigurno neće izostati.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар