Prognoza vremena za decembar 2015. i januar 2016. godine

Do 8. decembra biće uglavnom suvo i toplo vreme, sa najvišim dnevni temperaturama u rasponu izmedju 10 i 15. stepeni.

 

Pritom će u 2. decembra pre podne i sredinom dana biti umereno do potpuno oblačno, ponegde sa retkom pojavom veoma slabe kiše. Posle podne i uveče smanjenje oblačnosti. Od 3.decembra jutra će biti sveža i maglovita, tokom dana sunčano i u većini predela veoma toplo vreme za ovo doba godine, jedino se u nizijama na severu magla i niska oblačnost očekuju tokom većeg dela dana i u tim predelima biće hladnije, dok će u južnim i centralnim predelima Srbije maksimalna temperatura biti i do 16°C.

Oko 13. decembra se očekuje sneg, uz kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača.

Toplije i uglavnom suvo vreme predvidja se do 29. decembra, s najvišim temperaturama od sedam do deset stepeni.

Oko 24. decembra padaće kiša, dok se dan kasnije očekuje susnežica ili sneg.

Do kraja decembra ove godine ima izgleda da će biti toplo vreme sa češćim padavinama.

Ilustracija: RHMZ / politika.rs
 

JANUAR 2016: Blaži i prosečno vlažan mesec


Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.4ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5.1ºS.

Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja januarska količina padavina iznosiće oko 44 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар