Astrološki pregled za ovu nedelju: 25. januar - 1. februar 2016.

Poslednja sedmica januara 2016. godine sva je „obrnuta“.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Pre svega, vikend će biti većini neuporedivo aktivniji od dana koji spadaju u klasičnu radnu nedelju. Ako budete insistirali na velikoj aktivnosti i izuzetnoj efikasnosti, mogli biste da se nađete u totalnom haosu koji ne vodi ničemu. Zapravo, verovatno vodi – u suprotnom smeru.

Nemojte pljuvati po ekranu – ni nama ovo ne odgovara. Krajnje je vreme da pokrenemo neke stvari, hiljadu i jedan plan imamo i sve bi trebalo sprovoditi, sprovoditi, sprovoditi… Ali po svemu sudeći, bolje bi bilo da pokretanje i preokretanje pomerimo.

Ako čitate horoskop Penzina, onda vam je negde stalo do toga da saznate kako lakše plivati kroz sedmicu. Nemojte protiv vodene struje.

Ponedeljak je posebno „drugačiji“. Nemamo bolju reč, bar trenutno ne možemo da se setimo bolje. Jer dan nije ni loš, ni usporen, ni naporan, samo će verovatno biti drugačiji od očekivanog. Dakle, ono što vam je bitno da se desi, zakažite za drugi dan.

Ceo dan Mesec je u praznom hodu – ništa to nije neobično, ali se poklapa sa danom u kome Merkur menja pravac kretanja. U ponedeljak, u 22:45h, Merkur će preći iz retrogradnog hoda (kretanje planete koje iz naše, zemaljske perspektive, deluje kao unazad) u direktni.

U prethodnih dvadeset dana, otkad se Merkur kretao retrogradno, verovatno ste doživeli neka iskakanja iz koloseka svakodnevice. Kašnjenja, gužve, otkazivanje komunikacijskih veza, problemi sa tehnikom, razmenom informacija, saobraćajem…

Pogledajte i: Nedeljni horoskop 24 - 31. januar po zodijačkim znacima
                   Mesečni horoskop za februar 2016.

Kako Merkur bude krenuo napred, tako će mnoge stvari doći na svoje mesto, pokrenućemo se ka napred. Međutim, u danima kada Merkur menja pravac kretanja, najčešće dolazi do „preskakanja filmske trake“.
Iako sad ova planeta kreće napred, ponedeljak i utorak su dani kada treba očekivati „pad sistema“. Ne nervirati se, to je ključno.

Ali ovi dani su i dodatno okrenuti i izvrnuti. Nije da ih ne možete iskoristiti, možete itekako. Samo nemojte počinjati sa novim planovima.

Bolje je analizirati postojeću situaciju i pretresti korake u postojećem planu. Nemojte počinjati novo, utvrdite staro. Nemojte ići (ako je moguće) na važne sastanke, planirajte ih za naredne dane. Ako već morate da sastančite, da se dogovarate i pregovarate, ostavite sebi prostor da se rečenom i zapisanom vratite još jednom, neki dan kasnije, pre nego što zaključite dogovor.
Nemojte kupovati skupocene stvari, ali idite u potragu za bagatelom. Sredite papire, ormare, uspomene… Ukoliko želite da nešto kažete, a plašite se da nakon toga nećete ostati živi – ponedeljak je posebno dobar dan za to. Saopšteno će imati mnogo manji uticaj na vašu okolinu nego što ste očekivali.

Ovi dani neće biti spori i lenji. Ne samo što osećamo Merkurovo pokretanje napred u disciplinovanom Jarcu, već se još uvek oseća i naboj stvaralačke energije od prošlonedeljnog kontakta Marsa i Neptuna. Želećemo da stvaramo, radimo, činimo, samo ne treba žuriti i siliti novo.

Kraj nedelje je mnogo bolji za to. Mesec, Severni mesečev čvor i Jupiter naći će se zajedno u znaku Device. Akcenat je na obavezama, na izvršavanju zadataka, na sistematičnosti i posvećenosti detaljima. Bilo da je reč o poslu, državnoj administraciji ili porodičnim obavezama, kraj radne nedelje donosi pomoć i lakše završavanje svega ovoga.

Vikend bi mogao biti nekome buran, nekome nežan, ali bi ga mnogi mogli zapamtiti – po lepom, nadamo se. Nedelju dana ranije, imali smo kontakt Merkura, koji je tad bio retrogradan, i Plutona u Jarcu. Sada se, zbog promene pravca kretanja Merkura, taj aspekt ponavlja.

Mogli bismo dobiti novi ili drugačiji uvid u rečeno ili naučeno prošle sedmice. Kako se ove dve planete nalaze i u kvadratu sa Uranom (kvadratu koji će između Merkura i Urana biti tačan sledećeg ponedeljka), ono što sada saznajemo, ono što sada smišljamo i ono što smišljaju ljudi oko nas, moglo bi da dovede do neočekivanih preokreta i razvoja situacije.

Vodite računa da o svemu promislite, ali se ne plašite. Nekada stvari bolje ispadnu nego da što smo mislili. Jedino na šta možete da utičete jesu vaši sopstveni postupci. Jedino je to i važno i jedino je to i potrebno.

Ovi kontakti u toku vikenda i početkom sledeće sedmice, posebno će uticati na Ovnove rođene prvih deset dana aprila, Rakove rođene od 2. do 12. jula, Vage rođene od 4. do 14 oktobra i Jarčeve rođene od 2. do 12. januara.

Petak i subota bi mogli biti veoma podsticajni za Bikove rođene od 5. do 15. maja, Device rođene od 7. do 17. septembra i Jarčeve rođene od 5. do 15. januara.

Nedelja je divan dan za odlazak u bioskop, pozorište, izložbu, koncert… Raspitajte se šta se daje – sva je prilika da ćete uživati više nego što očekujete. Treba dušu negovati umetnošću, a ova nedelja je dan kao stvoren za to.

Uz umetnost, uvek ide ljubav. Posvetite se onoj posebnoj osobi u vašem životu, ako takva postoji. Ako ne, izađite među svet. Ako i ne upoznate nekog posebnog, šanse su na strani dobrog provoda.
Izađite sa prijateljima na piće ili večeru ili ih pozovite u svoj dom. Opustite se i uživajte. 

Ako ste umetnik, stvarajte. Ako ste želeli da se oprobate u nekoj novoj tehnici ili da probate da pokrenete svoju kretivnost, evo prilike.

Najjači uticaj osetiće Rakovi rođeni od 25. juna do 5. jula, Škorpije rođene od 27. oktobra do 6. novembra i Ribe rođene od 22. februara do 4. marta.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар