Hoće li "otkriće" devete planete Sunčevog sistema promeniti horoskop?!

Naučnici sa Kalifornijskog tehnološkog instituta, kao što ste već mogli da pročitate, tvrde da imaju nove dokaze o postojanju misteriozne devete planete na ivici našeg Solarnog sistema! U tom slučaju, njeno moguće postojanje neće uzdrmati samo svet astronomije, nego i astrologije, zaključio je Daily Mail. Astrolozi smatraju da je planeta glasnik lepih vesti na polju ljubavi i da je njeno otkriće najava pozitivnih pomaka u pogledu napretka društva.

Foto: YouTube/Printscreen


Ako „Planeta devet“ postoji, velika je. Procenjuje se da ima prečnik najmanje dva do četiri puta veći od Zemljinog, što bi je činilo petom po veličini planetom u našem sistemu, posle Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna.

Međutim, na tako velikoj udaljenosti reflektovala bi tako malo sunčeve svetlosti da je ne mogu videti ni najjači teleskopi.

Potvrda njenog postojanja bi definitivno rekonfigurisala model našeg sistema.

Astrolozi smatraju da je planeta glasnik lepih vesti na polju ljubavi i da je njeno otkriće najava pozitivnih pomaka u pogledu napretka društva. Takođe, oni tvrde da će Planeta 9, kako glasi njen radni naziv, promeniti finansijske prognoze za sve horoskopske znake i uopšte odnos čovečanstva prema novcu.

Iako postojanje ove planete nije nesumnjivo potvrđeno, (nemamo čak ni zamagljenu fotografiju dalekog nebeskog tela niti blagi signal na nekom od svetskih radio-teleskopa), astrolozi odavno predviđaju da Neptun nije poslednja planeta Sunčevog sistema.

S druge strane, ona se tako sporo kreće kroz Zodijak da verovatno ne može uticati na bilo čiji dnevni horoskop, a iako ne znamo kolika je njena orbita, sasvim je moguće da provodi i po 2.000 godina u pojedinim horoskopskim znacima. Sasvim druga pravila važe za natalne karte i predviđanja životnih tokova.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар