Astrološki pregled za ovu nedelju: 8 - 15. februar 2016.

Vreme Mladog meseca je najbolje za započinjanje novih stvari, a februarski Mlad mesec nosi snažnu podršku onima koji znaju šta žele i kako do toga da dođu ne ugrožavajući druge.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

U nedelju, 7. februara, imali smo tačan kvadrat između Sunca i Marsa. U ponedeljak, 8. februara, imamo Mlad mesec na 19. stepenu Vodolije. I upravo je kvadrat sa Marsom glavno obeležje ovog Mlađaka. Nećemo vas zamarati drugim aspektima, možete ih naći pobrojane na dnu teksta, ali Mars je važan kao potencijalni pokretač koji može odvesti na dve suprotne strane: ka uspehu naših poduhvata ili ka njihovom neuspehu.

Znate da je vreme Mladog meseca, odnosno nekoliko dana od njegovog obrazovanja, najbolje vreme u mesecu za započinjanje novih stvari. Mlad mesec je nad Srbijom u 15:40h, u ponedeljak.
Ponedeljak veče i par narednih dana iskoristite da sebi date veće šanse za uspeh time što ćete započeti nešto.

Pogledajte i:  Nedeljni horoskop za period 7 - 14. februar
                    Ljubavni nedeljni horoskop za period 8 - 15. februar

Šta bi najbolje bilo početi, ako nemate ideju, pomognite se svojom natalnom kartom. U kojoj kući vam se nalazi 19. stepen Vodolije? Oblasti koje označava ta kuća jesu oblasti u kojima vi lično možete da tražite nove puteve ili da započinjete nešto sasvim novo.

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno, jednostavno i brzo uraditi na linku ovde

Da biste te kuće protumačili, evo osnovnih značenja:
  • I kuća (podznak) – naša ličnost, kako nas drugi vide i kako sebe doživljavamo naspram drugih, sve ono u nama što izaziva reakciju okoline
  • II kuća – način na koji osiguravamo sebe. Ono što posedujemo, materijalna dobra, novac i sl.
  • III kuća – naše veze sa bližim okruženjem, komunikacija. Kratka putovanja, bliski rođaci, braća i sestre
  • IV kuća – dom, porodica, roditelj-hranitelj, detinjstvo
  • V kuća – stvaralaštvo, deca, umetnost, sport, hobi, zabava
  • VI kuća – zdravlje, svakodnevne obaveze, domaće životinje, saradnici, zaposleni
  • VII kuća – partnerske veze (emotivne, poslovne), parnice, sudovi, otvoreni neprijatelji
  • VIII kuća – novac drugoga (novac partnera ili kredit koji nam daje banka, porodična penzija), seks
  • IX kuća – daleka putovanja, crkva, visoko obrazovanje, izdavaštvo
  • X kuća – status, karijera, nadređeni, roditelj-autoritet
  • XI kuća – udruženja, penzija (bivših zaposlenih), prihodi od posla, ciljevi, prijatelji
  • XII kuća – zatvorene ustanove, tajni neprijatelji, duhovnost, meditacija
Uopšteno, ovaj Mlađak je povoljan za inovacije, za probanje novih, originalnih stvari. Imamo podršku ustaljenih struktura, ali istovremeno osećamo potrebu da te strukture menjamo. Podrška i starih i mladih, i tradicije i napretka…

Ono što je važno, a tiče se upravo gorepomenutog Marsa, ne smemo otići predaleko u zadovoljavanju sopstvenih ciljeva i zaboraviti na ljude oko sebe. Ukoliko želimo da komandujemo drugima kako bismo mi učinili ono što nama odgovara, naići ćemo na otpor, te je neuspeh sasvim moguć. Ovaj Mlađak zahteva siguran pristup i jasne ciljeve. Tu autoritativnost može pomoći, ali ona ne sme da sklizne u tiraniju.

Istovremeno, ovaj Mlad mesec podržava originalne ideje, razlikovanje od drugih, ali ne treba kidati veze sa zajednicom da bi se (p)ostao svoj. 

Cele sedmice, još uvek imamo dobar spoj želja i delovanja, lepote i snage… Ovo pospešuje uticaj retrogradnog Jupitera. On će prvo u sredu praviti protočan aspekt sa Venerom, a zatim, u subotu, sa Marsom.

Druga polovina sedmice deluje kao veoma povoljan period. Ne samo što bi nam dani mogli biti lagodniji i lepši, već bismo mogli imati blagi podsticaj zahvaljujući nekim srećnim okolnostima, podsticaj koji će imati i veći uticaj na našu budućnost (umešanost Severnog mesečevog čvora).

Dakle, početkom sedmice možemo da započnemo nešto novo, sredinom da doživimo neki mali, ali značajan „udar“ sreće, a za vikend dobijamo snagu da ili delujemo u pravcu daljeg razvoja započetog ili da uživamo u aktivnom i zanimljivom produženom vikendu. 

U subotu Merkur ulazi u znak Vodolije. Do 5. marta, komunikacija bi mogla postati raznovrsnija, kontakti brojniji, a ljudi opušteniji i otvoreniji za nove ideje. Takođe, moguće je da kraj ove i početak naredne sedmice donesu razrešenje, zaokruženje ili ispunjenje neke situacije koju smo imali na samom početku godine.

Mlad mesec najbolje mogu da iskoriste osobe koje imaju ličnu planetu ili ugao (ASC, IC, DSC, MC) od 14 do 24 stepena Bika, Blizanaca, Lava, Vage, Škorpije i Vodolije, među koje, naravno spadaju i osobe sa Suncem na tim stepenima, tj. rođeni od 5. do 15. maja, od 5. do 15. juna, od 7. do 17. avgusta, od 7. do 17. oktobra, od 6. do 16. novembra i od 3. do 13. februara.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – (15:40) Mlad mesec na 19 stepeni Vodolije
    Venera u Jarcu sekstil Hiron u Ribama
  • utorak – Mars u Škorpiji trigon Hiron u Ribama
  • sreda – Sunce u Vodoliji inkonjukcija retrogradni Jupiter u Devici
    Venera u Jarcu trigon retrogradni Jupiter u Devici
  • subota – Mars u Škorpiji trigon retrogradni Jupiter u Devici
    Merkur ulazi u znak Vodolije (23:44h)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар