Saznajte da li će vas neko prevariti!

Rej Herbert otkrio je na koji način možete prepoznati prevaru na koju se sprema osoba s kojom ste u kontaktu. 

Photo by imageremajestic. FreeDigitalPhotos.net


Eksperiment je sproveden na dvoje studenata koji se ne poznaju, a koji su komunicirali licem u lice, kao i drugo dvoje koji su razgovarali putem interneta, koristeći emotikone. Istraživanje je pokazalo da je par koji je komunicirao licem u lice mnogo uspešnije prepoznao neverbalne znakove. Očekivano, par koji je komunicirao putem interneta mnogo je veštije skrivao svoje namere.

Naučnici su snimke razgovora dali dvojici nezavisnih stručnjaka, koji ni na koji način nisu bili uključeni u istraživanje. Oni su analizirali razgovor i otkrili osam nesvesnih gestikulacija koje mogu pokazati sagovornikove loše ili neiskrene namere.

Te gestikulacije su smeškanje, smejanje, naginjanje napred, odvraćanje pogleda, preklapanje ruku, klimanje glavom i dodirivanje. Dvojica nezavisnih istraživača su otkrili i znakove koji se ponavljaju kod ljudi s neiskrenim namerama, a koje su i njihovi sagovornici uspeli da primete. Dodirivanje ruke i lica, preklapanje ruku i naginjanje unazad.

Nijedan od ovih znakova pojedinačno nije stoprocentan znak da će vas sagovornik prevariti, međutim, ukoliko se pojavljuju zajedno, poprilično su siguran znak da vaš sagovornik i nema baš najbolje namere.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар