Astrološki pregled za ovu nedelju: 11 - 18. april 2016.

Ova sedmica možda neće početi najbolje, ali se mora dobro završiti. Jer planete su se udružile da nam narednih dana daju podršku u svim oblastima života. Iskoristite je bar u jednoj.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com


 

 Autor: Penzin

Napet i nervozan početak sedmice. Nervoza, osećaj prevelikog tereta obaveza sa jedne, i potrebe da obećamo i učinimo još više, sa druge strane. Ponedeljak bi mogao biti stresniji nego što je inače. Nervoza i rastrzanost između želja i mogućnosti mogli bi dovesti do sukoba. Oni možda neće ni izbiti na površinu, ali bi mnogi mogli da se osete povređenim od strane nekog autoriteta i da to sećanje zadrže kao seme budućih trvenja.

Probajte da odagnate loše misli i da se što više skoncentrišete na posao koji trenutno obavljate. Jedan po jedan zadatak, jedan po jedan problem. Nemojte razmišljati o tome šta vas još čeka, niti se obazirati na nervozu drugih. Probajte da uključite autopilota. Ako možete da se osamite i radite na nekom samostalnom projektu ili da sebe častite uživanjem u nekom dobrom umetničkom delu (knjiga, film, pozorište…) – učinite to.

Početak nedelje je generalno dobar za povezivanje leve i desne hemisfere mozga (nešto što savremenom čoveku nedostaje, a što mu je priroda podarila kao mogućnost). Kreativan pristup rešavanju problema, sagledavanje novog ugla, intuitivno saznanje i sl. – sve ovo će krasiti i ponedeljak. Ne dozvolite da se ove mogućnosti izgube jer ste vi isuviše ljuti na nekoga ili ozlojeđeni, nervozni i napeti.

Dobra vest je da je ponedeljak samo mala prepreka ka fantastičnoj sedmici.

Ne zaboravite, sudbina nije zapisana u zvezdama. Ljudi su slobodna bića koja sama kroje svoju sudbinu. Zagledani smo u nebo već hiljadama godina jer tražimo putokaze. Na nama je da li ćemo ih slediti i kako ćemo to učiniti. Dakle, ne možete čekati da vam se stvari dogode. Morate ih pokrenuti sami. Ove sedmice imamo toliko različitih, a izuzetno jakih podsticaja da bi bila prava šteta ne iskoristiti neki od njih.

U utorak imamo dva aspekta koja su se osećala i dan ranije i činili nam ponedeljak podnošljivim. U utorak su u punoj snazi, a osećaće se do kraja sedmice. Merkur u Biku pravi sekstil sa Neptunom u Ribama, dok Venera iz Ovna pravi trigon sa Marsom u Strelcu

Veza između Merkura i Neptuna čini da nam misli budu živopisnije, a intuicija izraženija. Veza Venere i Marsa je veza ženskog i muškog principa u svemiru – zahvaljujući ovom spoju, dolazi do rađanja. Rađanje – kao stvaranje novog, bilo da je novo biće, nova ideja, novi ideal…

Kada je u pitanju svet emocija i ljubavnih veza, ova dva aspekta daju divan ton celom danu. Naglašeno je razumevanje drugog, pa razgovarajte što više. Naglašena je strast, pa iskoritite dan što bolje.

Ukoliko imate posebnu osobu u svom životu, posvetite joj što više vremena kako danas, tako i narednih dana. Ako ta posebna osoba još nije ušetala u vaš život, potrudite se da što više ovih dana budete u društvu različitih ljudi, da se krećete i stičete nova poznanstva. Bez obzira da li ćete upoznati baš tu osobu, dobar provod i zanimljivi susreti su zagarantovani ove sedmice.

Kada je posao u pitanju, oba aspekta itekako pomažu. Venera i Mars spojeni u vatrenim znacima omogućavaju stvaranje i pokretanje novih poduhvata, dok podrška koju Merkuru u stabilnom znaku Bika daje Neptun, znači vizionarske ideje i mogućnost jasnog izražavanja zamisli. Napišite projekat, postavite novi cilj, rešite do juče nerešiv zadatak… Budite kreativni, probajte novi pristup, izložite svoju ideju…

Ovo sve se odlično uklapa sa drugom postavkom na nebu, postavkom čiji je jedan deo upravo Merkur. Naime, Merkur će, na svom proputovanju kroz znak Bika doći u kontakt prvo sa retrogradnim Jupiterom u Devici, a zatim sa Plutonom u Jarcu. Na ovaj način, Merkur će ojačati i nešto oslabljenu vezu između Jupitera i Plutona. I sve se ovo dešava u zemljanim znacima, te je na nebu, narednih dana, veliki zemljani trigon. Zbunjeni? Nema veze, preskačite iskošena (italik) slova. 

Bitno je da saznate suštinu i da probate da je iskoristite maksimalno. Sve tri planete je veoma lako povezati sa intelektom, ali i poslom i novcem. Ovako spojene, one nam udruženim snagama daju dobru postavku za napredovanje na poslu, sticanje novih prihoda ili shvatanje načina na koji bismo još mogli da privređujemo.

Za sve koji se bave umnim radom, ovo je period kada će moći mnogo više da saznaju uz mnogo manje napora, da dokuče ono što im je bilo sakriveno i da shvate ono što im je bilo neshvatljivo.

U sredu bismo mogli da osetimo veliko olakšanje, čak izvesnu ushićenost – u odnosu na ponedeljak, potpuni obrt. Opterećenje prerasta u shvatanje mogućnosti, napetost prerasta u želju da se što pre isprobaju nove zamisli i krene u nove poduhvate, a eventualni antagonizmi bi mogli da postanu plodne rasprave sa ljudima koji stvari gledaju iz drugog ugla.

Četvrtak je odličan dan za transakcije, pregovore i zaključivanje pregovora, potpisivanje ugovora, stvaranje novih saveza. Ako je potrebno da nekome izložite svoju ideju, da prezentujete sebe, svoj proizvod ili svoje preduzeće, učinite to krajem sedmice. Imate odličnu podršku planeta.

Ona nas, doduše, neće savim napustiti ni u narednoj sedmici, ali tada je već Mars, planeta delovanja, retrogradan pa će novi poduhvati biti podložni reviziji, kasnije, tokom leta.

Ako pak čekate neke vesti vezane za neki sudski proces ili neku dokumentaciju, prvi dan sledeće sedmice bi mogao da vam donese razrešenje i po svemu sudeći, pozitivan ishod. Spominjemo već sad sledeću sedmicu jer ovaj zemljani trigon će se osećati i tada, pa su time naredne dve nedelje spojene, ali i zato što je aspekt koji pogoduje ovakvom razvoju događaja u Srbiji tačan u nedelju, a u nedelju teško da nešto zvanično možete saznati. Ali biste u nedelju mogli otkriti neke stvari koje nisu u domenu zvaničnih institucija, a koje će vam pomoći u poslu i generalno, u životu.

U nedelju se dešava i jedna važna promena o kojoj ćemo više pisati u astrološkom pregledu za narednu sedmicu – Mars kreće retrogradno. Mars svake druge godine okreće svoj hod i ponovo prelazi stepene koje je prethodno prešao. Ove godine, prelaziće ponovo prvih osam stepeni Strelca i poslednjih sedam stepeni Škorpije. U periodu kada je retrogradan (od 17. aprila do 30. juna 2016. godine), Mars zaustavlja novo delovanje.

Zato je važno da dobro iskoristimo ovu sedmicu, jer iako je usporen, Mars je, zahvaljujući Veneri, dobro raspoložen te ćemo lakše pokrenuti poduhvate koji će nam doneti mnogo koristi u budućnosti. Ono što ove sedmice pokrenemo, moglo bi imati novu fazu u drugoj polovini maja i početkom juna. Tada će ponovo Merkur činiti plodotvornu vezu između Jupitera i Plutona. Treba se, međutim, odvažiti sada, makar na prvi korak. Jer kasnije će biti mnogo lakše razvijati pokrenuto, nego počinjati nešto ispočetka.

Da spomenemo da će se i Venera i Mars ponovo spojiti u divan trigon početkom jula. Razlika je u tome što će tada oni biti u vodenim znacima. Eto nama letnje romantike. To će sigurno biti veoma plodni dani za mnoge, ali ih nemojte čekati. Iskoristite ovaj vatreni podsticaj da rasplamsate stare ili pokrenete nove strasti ili poduhvate. Ili i jedno i drugo. Što da ne, ova sedmica nam daje za pravo da želimo sve i da želimo odmah.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Merkur u Biku sekstil Neptun u Ribama
    Venera u Ovnu trigon Mars u Strelcu
  • četvrtak – Prva mesečeva četvrt u Raku (5:59h)
    Merkur u Biku trigon retrogradni Jupiter u Devici
  • petak – Sunce u Ovnu opozicija Lilit u Vagi
  • subota – Merkur u Biku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcu
  • nedelja – Mars kreće retrogradnim hodom
    Merkur u Biku trigon Pluton u Jarcu
    Venera u Ovnu inkonjukcija retrogradni Jupiter u Devici
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар