Astrološki pregled za ovu nedelju: 25. april - 1. maj 2016.

Usporavanje koje se osetilo prošle sedmice, oseća se i ove. U početku, naročito u slučaju pritiska da sve završimo na početku sedmice, pre praznika, to bi moglo da izazove napetost. Sa početkom, (za većinu) produženog vikenda i prazničnih dana, tenzija ustupa mesto prijatnoj ušuškanosti. Kolektivno uplovljavamo u neki „slatki dremež“. 

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

 

Autor: Penzin

Početak sedmice, međutim, neće uopšte najavljivati takav završetak. Snažan osećaj neophodnosti postizanja ciljeva, potreba da se deluje u zacrtanom smeru i bude disciplinovan, u koliziji su sa brdom detalja i/ili mnogo nedovršenih poslova kroz koje ne može brzo da se prođe.
Sistem nas, takođe, ne podržava. Nešto ne štima u ustaljenim načinima rada i poslovanja. Administracija, tok procesa unutar poslovne organizacije ili u dodiru sa lokalnom samoupravom, može da se pokaže kao manjkav. Propusti koji nisu naši, mogli bi nas da zaustave. A žuri nam se.

Taj osećaj nemoći pred preprekama u kombinaciji sa potrebom da se pošto-poto ispuni ono što je zacrtano, mnoge će prosto iscrpeti na početku sedmice. Ništa se ne mora, sve će se stići.

Još prošle sedmice smo osetili usporavanje, ove bi mnogi mogli da pomisle da koračaju po pokretnoj traci koja se kreće u suprotnom pravcu.

* MESEČNI HOROKSOP ZA MAJ
* LJUBAVNI MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ

Sa okretanjem Merkura u retrogradni hod, imaćemo pet planeta koje se (prividno) kreću unazad kroz Zodijak: Merkur, Mars, Jupiter, Saturn i Pluton. Od toga su dve lične: jedna – Merkur, upravlja komunikacijom i informacijama, a druga – Mars, upravlja aktivnostima i načinom delovanja ljudi.
Merkur, uz sve to, ide unazad kroz znak Bika – znak koji je poznat po odugovlačenju i sporom delovanjem. Merkur se kroz znak Bika kreće retrogradno do 22. maja. Naredna 24 dana iskoristite za reorganizaciju, za „ponavljanje gradiva“ i utvrđivanje.

Retrogradnog Merkura se ne treba plašiti niti treba planirati zaustavljanje svih poslova zbog njega. Ne samo što je nemoguće, nego je i nepotrebno. Merkur je retrogradan u proseku tri puta godišnje po oko tri nedelje. Ne želimo da toliko od godine propustimo, a to ne zahteva ni sam Merkur.

Kod retrogradnog Merkura stvar je u tome da na drugačiji način primamo i obrađujemo informacije, ljudi drugačije komuniciraju, pa se neretko dešava da ono što se dogovori u toku ovog perioda, jednom kada on krene ponovo direktno, mi drugačije vidimo i želimo da menjamo dogovor. Tako je i sa dogovorom sa samim sobom, tj. sa odlukama da nešto počnemo ili uradimo. Sa menjanjem pravca hoda, mi dobijamo ili drugačiji uvid ili nove informacije, pa započeto ili menjamo ili odustajemo od toga.

Ali, ako imate u vidu potrebu da se početak ili neki dogovor ponovo razmotre za koju nedelju, možete čak i početi nešto ili potpisati neki ugovor. Savetuje se da se to odloži ako je moguće, ali nije smak sveta ako to uradite i u periodu retrogradnog Merkura.

Ali ako možete da odlučujete o svom radu i delovanju, bolje bi bilo da iskoristite ovaj period za druge stvari. Jer retrogradni Merkur nosi sa sobom i neke prednosti. Kao što smo napisali, svaka reorganizacija odlično se sprovodi u ovo vreme.

Budući da se sada Merkur kreće retrogradno kroz znak Bika, informacije će još sporije pristizati. Ako ste čitali Tolkina ili gledali „Gospodara prstenova“, većanje Enta je najbolja slika kojom se može opisati komunikacija u doba retrogradnog Merkura u Biku. Za izgovor jedne jedine reči trebaće mnooogo vremena.

Ali je Bik i znak materijalnog, pa se ovaj period može odlično iskoristiti za sređivanje finansija. Probajte da beležite prihode i rashode, pa da na osnovu toga preraspodelite budžet. Ako i nije preporučljivo da se započinje nešto, planiranje na osnovu urađene analize ili reogranizacije više je nego poželjno. Nakon vraćanja Merkura u direktni hod, možete početi sa sprovođenjem plana.

Kako bilo, da ponovimo: ne brzajte samo i ne pokušavajte da sve zavšite ove sedmice.

Venera prelazi u znak Bika, gde se pridružuje Suncu i Merkuru. Venera je vladarka ovog znaka. Tu se ona savršeno oseća. Baškari se i lenstvuje, uživa u životu. Prava pozicija za dane praznika.
U nedelju, baš na Uskrs, Sunce i Neptun će se naći u lepom odnosu. Sasvim u simbolici najradosnijeg praznika pravoslavnih hrišćana, ovo je aspekt koji jača čovekoljublje i saosećanje. Retrogradne planete su nas usporile, Venera nas je podsetila da je lepo živeti i da u životu treba uživati, a Sunce i Neptun nas podsećaju da se u životu najbolje uživa onda kad se uživanje deli.
Nakon praznika, imamo odličnu sedmicu za sticanje. Tokom praznika, uživajte u onome što imate.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • sreda – Venera u Ovnu opozicija Lilit u Vagi
  • četvrtak – Sunce u Biku inkonjukcija retrogradni Mars u Strlecu
    Merkur kreće retrogradno kroz znak Bika
  • subota – poslednja Mesečeva četvrt u Vodoliji
    Venera ulazi u znak Bika
  • nedelja – Sunce u Biku sekstil Neptun u Ribama
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар