Horoskop majčinstva

Mudro je to rekao; Rajneesh: "Majke se rađaju u istom trenutku kada i deca. Ona pre toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo." Jedna jevrejska poslovica, pak, kaže: Bog ne može biti svuda, pa je zato stvorio majke." A šta tome imaju da dodaju astrolozi?

laleyla5 / Pixabay



Ovan


Pozitivne strane:
Sampouzdanje, samosvesnost, snaga i neustrašivost.

Negativne strane:
Bes, opsesivnost, prevelika sujeta, sebičnost, preteran takmičarski duh.

Roditeljski stil:
Veliko bravo za neustrašivu mamu ratnika. Mame Ovnovi sve rade uz jedinstven, neustrašiv stil. Kako pristupaju životu, a to je poput odlaska u bitku vrlo živahno, uz uzbuđenje i s namerom da pobede, a takve su im i roditeljske metode. Ipak, sebi su mnogo važni i koliko god to malo biće zahtevalo svu pažnju sveta, koja će mu i biti data, Ovnovi umeju da postave granice.

Bik


Pozitivne strane:
Stabilnost, dobar ukus, zdrav razum, trud i marljivost.

Negativne strane:
Udovoljavanje, materijalizam, česta promena raspoloženja, sujeta.

Roditeljski stil:
Prvo se uči, onda se igra - to je osnovni metod vaspitanja mame Bičice. Ali kada se izvrše sve obaveze i znaju da su u svi na sigurnom, čisti, opeglani, zdravi, pravi, onda može da se uživa i izvoljeva. Mame Bikovi su od onih koje će svoju decu forsirati da idu na dodatne časove i sede nad knjigom dok ne budu sigurne da je svo neophodno znanje usvojeno, ali su isto tako one mame koje će svom detetu dozvoliti da proba i vozi motocikl u 12. godinu ukoliko to želi.

Blizanci


Pozitivne strane:
Radoznalost, otvoren um, originalnost, kreativnost, mladalački duh.

Negativne strane:
Nedoslednost, netrpeljivost, kontradiktornost, držanje lekcija umesto slušanja o problemu

Roditeljski stil:
Mama sa mnogo ličnosti - to je najkraći opis majke rođene u ovom znaku. Ovo su kompleksne, pa čak i kontradiktorne osobe, ali sa njima nikada nije dosadno i deca ih obožavaju. Njihovi principi i način vaspitavanja nisu jasni drugim ljudima, ne shvataju njihovu doslednost u jednim i potpunu nedsolednost u drugim stvarima, ali to su Blizanci, najkontradiktorniji karakteri u astrologiji.

Rak


Pozitivne strane:
Senzibilnost, komfor, dobar ukus, posvećenost, sentimentalnost.

Negativne strane:
Česte promene raspoloženja, ljubomora, preterano zaštitnički nastrojena, plašljivost

Roditeljski stil:
Majčinski instinkt je poput urođenog gena za mnoge Račice. Ovaj znak se ponaša poput majke od kada zna za sebe, prema svojim najboljim prijateljima, u vezama, prema kućnim ljubimcima - jednostavno su rođeni za ovu ulogu. To su jedne od onih mama koje su sve izučile u vezi sa trudnoćom, porođajem, vaspitanjem deteta, odmah nakon što su saznale da su trudne. Njihova posvećnost i brižnost kada su u pitanju deca i porodica tolika je da uglavnom potpuno zapostavljaju društveni život i sve one male, ali značajne životne radosti.

Lav


Pozitivne strane:
Samopouzdanje, liderstvo, veseo i razigran duh, kreativnost

Negativne strane:
Sebičnost, bespotrebno dramljenje, ekstatičnost

Roditeljski stil:
Svetla, kamera, akcija! Kreativna i dramatična mama Lavica je na sceni i znaćete da je tu ili je bila tu, gde god da se pojavi. Roditeljstvo je za Lavice jedinstveni lični doživljaj i posao u koji ulažu svo srce i dušu. Decu vaspitaju tako da budu ponosni i uspešni i da kroz život uvek hodaju uzdignute glave, ali ih i lavovski štite. Misija mame lavice je da decu izvede na najbolji mogući put, ali samo pazite da joj ne stanete na taj put.
Kejt Vinslet je strpljiva mama Vaga
Kejt Vinslet je strpljiva mama Vaga, Foto: Profimedia.rs

Devica


Pozitivne strane:
Zdrave navike, organizovanost, intelekt, zdrav razum

Negativne strane:
Česta briga i nervoza, samoosuđivanje, tendencija ka preteranom analiziranju, osuđivanje

Roditeljski stil:
Konačno, tu je izgovor za dirigovanje po vašim notama, za planiranje, organizovanje, za sav taj red, rad i disciplinu koju treba uvesti u svaki dan ne bi li sve funkcionisalo kako treba. Iako je ovo sličnost koju poseduje svaka mama Devica, samo neke u manjoj, neke u većoj meri, tu su i razlike. Tako će se neke u ovoj ulozi snaći poput ribe u vodi, dok će drugima, koje su malo introvertnije, knjiški tipovi i ne preterano druželjubive, biti potreban popriličan period adaptacije ne bi li se navikle da je sve u njihovom životu sada podređeno jednom malom, bespomoćnom biću.

Vaga


Pozitivne strane:
Strpljivost, dobar ukus, neustrašivost

Negativne strane:
Nedoslednost, snobizam, sujeta

Roditeljski stil:
Kada Vaga postane majka desi se trenutak da se terazije usaglase, nema više mesta preračunavanju, premišljavanju i tom merenju, merenju, merenju. A možda i ima? Iako mama Vaga sa lakoćom obavlja sve obaveze koje joj donosi mali ružičasti vrišteći zamotuljak i bez problema svoje dete i porodicu stavlja ispred sebe, ima dana kada ispadne iz balansa, ali uvek se vraća, svesna prioriteta. U njenom vaspitavanju dece nije važno samo da postanu kvalitetni ljudi, već i da se sa njima tako i postupa od malih nogu. Nije im teško da deci satima objašnjavaju zašto je nebo plavo i slušaju način na koji razmišljaju.

Škorpija


Pozitivne strane:
Intuicija, snaga, prilagodljivost, jaka volja

Negativne strane:
Paranoja, emotivnost, potreba za kontolisanjem, opsesivnost

Roditeljski stil:
Mama Škorpija je jedinstven miks, ona je pomalo zastrašujuća, ali i kretivna i inspirativna osoba, nekovencionalna, ali kontrol frik. Prema svojoj deci je zastražujuće zaštitnički nastrojena. Ovo je emotivni vodeni znak, te su baš kao i kod Rakova, briga i pažnja nešto je u njenoj prirodi. Svet i okolina je ne dotiču mnogo, ali zbog njihovog deteta srce im može stati u sekundi. Takođe, kada je u pitanju vaspitanje ovim mamama je važno da osiguraju detetu budućnost i za to imaju sistemski plan.

Strelac


Pozitivne strane:
Humor, mudrost, avanturistički duh

Negativne strane:
Nestrpljivost, grubost, preterana spontanost i nedostatak strukture u vaspitanju

Roditeljski stil:
Spontane Strelice žive u momentu, te je majčinstvo u njihovom životu značajan preokret. Izuzetno cene svoju slobodu i nezavisnost, zbog čega roditeljske obaveze i brige mogu zaista teško da im padnu. Ipak, kada se nađu u ovim vodama neretko odlaze u krajnost potpunog posvećivanja deci i dnevnim obavezama i bivaju maksimalno iscrpljeni. No, kada se opuste i njihov spontani duh uplovi u majčinske vode, čitava porodica je na dobitku.

Jarac


Pozitivne strane:
Sklonost ka planiranju i odličnoj organizaciji, doslednost, strpljenje, pažljivost

Negativne strane:
Preterana briga i strepnja, pesimizam, prevelika ozbiljnost

Roditeljski stil:
S obzirom na to da je vladajuća planeta ovog znaka Saturn, koji se u zodijaku povezuje sa autoritetom i muževnošću, ni ženske osobe rođene u znaku Jarca nisu pošteđene ovih osobina, naročito ne kao majke. Ne plaše se da svojoj deci postave pravila i granice, ne bi li ih naučili lekcijama koje smatraju važnim. Ove mame su takođe izuzetno tradicionalne i smatraju da bi deca trebalo da ih poštuju, kao što su i one svoje roditelje. Posmatranje stvari kroz tradicionalne norme igra značajnu ulogu u vaspitanju njihove dece.

Vodolija


Pozitivne strane:
Mladalački duh, originalnost, otvoren um, pravičnost

Negativne strane:
Postavljanje granica, sklonost ka drami, nemir, preterana popustljivost

Roditeljski stil:
Mama Vodolija poseduje neobičan i radoznao karakter koji je nemoguće smestiti u kalup. Odlično se snalazi u haosu koji sa bebom u kući svakog časa može da zavlada, a njene roditeljske metode očas posla mogu da se promene bez ikakvog upozorenja, sa njom je sve avantura i ni jedan dan nije običan i dosadan. Svoju ulogu roditelja posmatra baš kao i svoj život, poput velikog putovanja, a ona se na tom putu odlično snalazi.

Ribe


Pozitivne strane:
Saosećajnost, maštovitost, kreativnost, brižnost

Negativne strane:
Manipulativnost, nestabilnost, preteran osećaj krivice

Roditeljski stil:
Osetljiva i emocionlano inteligentna, puna empatije ka svetu koji je okružuje, mami Ribi deca su na prvom mestu, iako to možda tako ne izgleda, jer ona često sebe ume da počasti putovanjem, parom cipela i odlaskom na ručak sa drugaricama, na kome će i njih ubeđivati da isto to rade za sabe. Međutim, ovakve užitke i iznenađenja priuštiće i svojoj deci, a sa uživanjem će planirati sve njihove, rođendane i maskenbale na najkreativniji mogući način.

Autor: MarieClaire/24sata.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар